top of page

IZKUŠNJE NAŠIH UPORABNIKOV...

O NAS SO POVEDALI...
Maja, 21
Ljubljana
POVEJTE NAM vašo zgodbo:
ALI PIŠITE:
 

besedokvacka@gmail.com

Pomoč Besedokvačke sem poiskala relativno pozno v procesu pisanja diplomske naloge in če bi vedela koliko problemov bom imela zaradi neustreznega pristopa k raziskavi, bi Besedokvačko prosila za pomoč že veliko prej. Najino srečanje in sodelovanje se je pričelo, ko mi je komisija za zagovor diplomske naloge le-to zavrnila zaradi neustrezne uporabe metodologije in metod raziskovanja. Bila sem popolnoma obupana in brez motivacije in na točki, da vse vržem v koš. Potem pa mi je prijateljica povedala za Besedokvačko. Besedokvačka se je problema lotila ciljno usmerjeno in zelo sistematično. Iz moje zmede je naredila red! Svetovala mi je kako uporabiti že izvedeno raziskavo in ugotovitve le-te nadgraditi oziroma dopolniti. Besedokvačka me je vodila skozi proces raziskovanja postopoma – korak za korakom – in tako sem se naučila kako se izvede delno strukturiran intervju in kako se analizira zbrane podatke. 

Katarina, 29
Celje

Ko sem se pri pisanju naloge soočila z zadano raziskavo, se mi še sanjalo kako zahteven zalogaj je moja izbira kombinirane metode raziskovanja (kvantitativne in kvalitativne).  S kvantitativnimi metodami sem se srečevala v teoriji in praksi bolj ali manj redno skozi ves študij, s kvalitativnimi metodami pa zgolj v teoriji, pa še to bolj malo. Posledično sem popolnoma napak predvidela potreben vložek in potek dela, zahtev oziroma časa, ki je potreben za izpeljavo kvalitativnega dela moje znanstvene raziskave. Šele pri sestavljanju odprtih vprašanj za delno strukturiran intervju se mi je pričelo svitati, da se mi bo brez strokovnega nasveta hudo zataknilo pri izpeljavi raziskave (čas, kvaliteta), da nujno potrebujem pomoč stroke. Pri Besedokvački sem našla vse kar sem potrebovala: razlago, strokovnost, zanesljivost, potrpežljivost in doslednost. Danes, ko se v naši raziskovalni skupini srečamo s kvalitativnimi metodami raziskovanega dela, se ob zaskrbljenih pogledih drugih (kako se pa naj tega lotimo) le nasmehnem (in po tihem rečem hvala tebi Besedokvačka).

Alen, 38
Novo mesto

Še en teden, pa bo minilo 5 let od kar sem magistriral. Če ne bi bilo prispevka Besedokvačke pri magistrski nalogi, bi bil danes mogoče še vedno specialist managementa ali pa z izdelkom ne bi bil zadovoljen, kot sem. Namreč, večkrat se spomnim in prelistam magistrsko delo, le-to je obsežno, strokovno, izvirno, profesionalno izdelano, in še bi lahko našteval. Ob tem pa si vedno znova čestitam za izvrstno opravljeno delo, vendar, da je temu tako je bila potrebna profesionalna pomoč. Slednja se kaže že pri pripravi dispozicije (pravilna zasnova, zgradba) ter seveda v pomembnih delih naloge, kot so: povzetek, uvod, sklep, predvsem pa je poudarek na ključnem delu naloge, t.j. raziskovalnem delu, in sicer: ustrezna opredelitev raziskovalnega problema in ciljev, pravilna uporaba metodologije raziskave. S prispevkom Besedokvačke je naloga tako dobila celoto, rep in glavo. Poleg odlično ocenjene naloge je pomembno, da sem na opravljeno delo lahko ponosen, zato gre posebna zahvala tebi...Besedokvačka.

 

 Srečno ti želim, Alen.

Tadej, 38
Kranj

Ko sem se na podiplomskem študiju spravil k pisanju magistrske naloge, sem bil mnogo bolj miren kot pred leti, ko sem se lotil pisanja diplome. Zakaj? Ker je fakulteta, kjer sem magistriral, imela napisana jasna navodila, kakšna mora biti vsebina in izgled magistrske naloge.

 

Moja mirnost pa žal ni trajala dolgo. Ko bereš navodila, kako pisati magistrsko, je vse lepo in prav. Tudi s pisanjem se relativno hitro začne, a se enako hitro tudi zatakne. Meni osebno že pri pisanju dispozicije. Ko se konkretno spraviš k delu, te namreč kmalu doletijo pomisleki in dvomi v smislu, kako konkretno opredeliti lasten obravnavni problem in teoretična izhodišča, kaj je namen naloge in koliko ter kakšna raziskovalna vprašanja je potrebno zastaviti. Ko sem prišel do vprašanja raziskovalne metode, metode zbiranja podatkov in vzorčenja ter opisa le-tega, se je pa zares ustavilo. In hvala bogu, da sem takrat slučajno stopil v stik z ekipo Besedokvačke, sicer bi vse skupaj zabrisal v koš ali pa še danes pisal magistrsko.

 

Torej, ko sem nekako z veliko truda sestavil dispozicijo in jo predal v pregled Besedokvački, mi je bila le-ta vrnjena popolnoma rdeča. Popraviti je bilo potrebno skoraj vse! Potrebno je bilo popraviti toliko zadev, da sem se z avtorjem popravkom celo sprl. A ko sem zadevo prespal, sem dojel, da so bile popolnoma vse pripombe na mestu. Upošteval sem jih in dispozicijo oddal komisiji v potrditev. Kljub splošno znanemu dejstvu, da komisija na fakulteti, kjer sem magistriral, zelo težko potrdi prvo verzijo dispozicije, je bila moja potrjena ob prvi oddaji, brez vsakršnih pripomb!

 

To mi je dalo takšen zalet, da sem magistrsko začel pisati na vso moč, a tokrat ob stalnem nadzoru Besedokvačke, saj mi na kraj pameti ni padlo, da bi napisal pol magistrske, ki bi jo nato moral ponovno popravljati. Ekipa Besedokvačke me je intenzivno, praktično in ciljno usmerjala. Mi stalno podajala konkretne predloge in še več, na njihovem osebju sem izvedel prvi intervju. Magistrska naloga namreč temelji na kvalitativni raziskavi oziroma 20-ih intervjujih. Besedokvačka je vztrajala, da se pred dejansko izvedbo intervjuja le-tega naučim izvajati. In le hvaležen sem jim, da je bilo temu tako, saj se je izkazalo, da intervjuvati vsekakor ni enostavno, še posebej, če želiš s pomočjo intervjuja priti do podatkov, na podlagi katerih bo temeljila tvoja raziskava.

 

Skratka, uspešno sem opravil vse intervjuje, izvedel analizo na podlagi paradigmatskega modela, katerega mi je predstavila Besedokvačka in ki je bila mentorju tako všeč, da je vztrajal, da ga objavim v eni izmed znanstvenih publikacij. Magistrske mi niso niti enkrat zavrnili iz vsebinskih razlogov, tako mentor kot tudi komisija. Magistriral sem v pol leta. Resda ob trdem delu in ob usmerjanju s strani Besedokvačke, a se je izplačalo.

 

Si pa res ne predstavljam, kako bi šlo brez pomoči Besedokvačke, tako da njihove usluge več kot priporočam. Ker je čas denar, se njihovo angažiranje vsekakor izplača.

 

Besedokvačka, hvala.

Špela, 28
Velenje 

Res sem vesela, da sem se obrnila na Besedokvačko, ko se mi je zataknilo pri pisanju magistrske naloge. Takrat preprosto nisem vedela, kako in kje naj se lotim predstavitve in interpretacije kvalitativnih podatkov v svoji nalogi. Najbolj žalostno pri tem pa je bilo, da me je mentorica v tem trenutku, ko bi najbolj potrebovala pomoč in podporo pustila na cedilu. Sama očitno ni zmogla ali imela dovolj znanja, da bi me vodila naprej. Po iskanju pomoči na spletu mi je takoj padla v oči simpatična skovanka Besedokvačka. Pisala sem na njen naslov, obrazložila težavo in kmalu sva se spoznali. Zelo zavzeto se je vrgla v magistrsko nalogo, vse skupaj strukturirala, da mi je postalo jasno in vse je steklo, kot po maslu. Danes, ko vem, da se konec magistrske nezadržno bliža, pomislim: "Le kako to, da se na pomoč nisem spomnila že prej? Tako malo pomoči in podpore je bilo potrebno,da sem spet dobila voljo in navdušenje nad raziskavo in delom, ki sem ga opravila. Za to bom Besedokvački  vedno hvaležna."

 

In mislim vsako besedo resno. Hvala ti....

Your details were sent successfully!

bottom of page